Πολιτική Επιστροφών

Οι  όροι και οι προϋποθέσεις  που περιγράφονται σε αυτή την πολιτική ισχύουν για όλα τα προϊόντα που αγοράζονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στην Ελλάδα μέσα από το διαδίκτυο στον ιστότοποwww.sport-mania.gr

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η SPORT-MANIA στηρίζοντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο σας δίνει τη δυνατότητα, μέσω της πληρότητας των περιγραφών των προϊόντων των οποίων αναρτά στις σελίδες της, να απολαμβάνετε το προνόμιο της άμεσης επαφής με τα προϊόντα που διαθέτει από την οθόνη του υπολογιστή σας γρήγορα και εύκολα. Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάσταση τους μιας και η φύση των ειδών ρουχισμού και υποδημάτων είναι τέτοια που κάποιες φορές μπορεί να μην καλύψουν τις προσδοκίες σας εξαιτίας της μη φυσικής παρουσίας των κατά την αγορά. Θέλοντας να αναδείξουμε τα οφέλη της χρήσης του διαδικτύου στις καθημερινές μας αγορές, κατωτέρω παραθέτουμε τους όρους και προϋποθέσεις της επιστροφής ελαττωματικών ή μη προϊόντων, καθώς και του δικαιώματος υπαναχώρησης ή ακύρωσης της παραγγελίας σας. Η ομάδα του SPORT-MANIA θέλοντας να μείνετε 100% ικανοποιημένοι από την παραγγελία σας, είναι κοντά σας καθημερινά,από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, και από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ, καθώς και το Σάββατοαπό τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, για να σας απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

Μέχρι να βεβαιωθείτε ότι θα κρατήσετε κάποιο προϊόν, σας προτείνουμε να: 1. Δοκιμάζετε τα παπούτσια σε εσωτερικό χώρο ώστε να μην φθαρούν.

2. Μην αφαιρείτε τα ταμπελάκια, τυχόν άλλες διακριτικές καρτέλες, και τις τυχόν προστατευτικές ζελατίνες από τα προϊόντα.

3. Προσέξετε ώστε να μην προκληθεί καμία φθορά στις συσκευασίες των υποδημάτων και τυχόν περιεχομένων τους (π.χ. υφασμάτινο σακουλάκι, κορδόνια, πάτοι, πιστοποιητικά κ.α.), καθώς αποτελούν μέρος του προϊόντος και είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται στην επιστροφή.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

1. Ειδικότερα, σε περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας ή Paypal η SPORT-MANIA θα υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη, εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών, το χρεωθέν χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο αγορασθέν προϊόν ή προϊόντα, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα της υποδείξει ο πελάτης. Η διαδικασία του αντιλογισμού (ολικού ή μερικού) στις χρεώσεις πιστωτικών καρτών, γίνεται όπως ακριβώς έχει γίνει η χρέωση της κάρτας. Αν η χρέωση έχει γίνει εφάπαξ, η επιστροφή θα γίνει εφάπαξ, ενώ αν η χρέωση έχει γίνει με δόσεις τότε και η επιστροφή θα γίνει με δόσεις. Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα θα πραγματοποιείται αντίστροφο τραπεζικό έμβασμα από τους λογαριασμούς της SPORT-MANIAπρος τον πελάτη.

2. Στην περίπτωση πληρωμής με αντικαταβολή, μέσω courier, εάν ο πελάτης είχε επιλέξει τη σχετική δυνατότητα, και πάλι ο μοναδικός τρόπος επιστροφής των χρημάτων του σε αυτόν, είναι η κατάθεση του χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, που θα μας υποδείξει ο πελάτης, λογαριασμό μίας εκ των συνεργαζόμενων τραπεζών με την εταιρείας μας, ήτοι ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ή ALPHA, ενώ αν η κατάθεση, κατόπιν της υπόδειξης του πελάτη, γίνει σε λογαριασμό οποιασδήποτε άλλης Τράπεζας, τότε ο πελάτης θα επιβαρυνθεί εξ ολοκλήρου με την επιπλέον χρέωση της αποστολής του τραπεζικού εμβάσματος που επιβάλλει η εκάστοτε Τράπεζα.

3.Για περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας ή Paypal που μέχρι την υπαναχώρηση και επιστροφή του είδους έχει καταβληθεί στην SPORT-MANIA το τίμημα από την Τράπεζα, η SPORT-MANIA θα υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη, εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών, το χρεωθέν χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο αγορασθέν προϊόν ή προϊόντα, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα της υποδείξει ο πελάτης. Η διαδικασία του αντιλογισμού (ολικού ή μερικού) στις χρεώσεις πιστωτικών καρτών, γίνεται όπως ακριβώς έχει γίνει η χρέωση της κάρτας. Αν η χρέωση έχει γίνει εφάπαξ, η επιστροφή θα γίνει εφάπαξ, ενώ αν η χρέωση έχει γίνει με δόσεις τότε και η επιστροφή θα γίνει με δόσεις. Σε περίπτωση πληρωμής με τραπεζικό έμβασμα η επιστροφή θα γίνεται επίσης με τραπεζικό έμβασμα στον ίδιο λογαριασμό του πελάτη.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον έχει παραληφθεί το προϊόν μπορείτε να το επιστρέψετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Συσκευάζετε εκ νέου το προϊόν, στο κουτί συσκευασίας που έχετε παραλάβει, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα εξαρτήματα του προϊόντος(καρτελάκια, προστατευτική μεμβράνη, υφασμάτινη θήκη, κορδόνια, πάτοι, πιστοποιητικά κλπ)και μας ενημερώνετε είτε μέσω τηλέφωνου, είτε μέσω e-mail, είτε με έγγραφο μέσα στη συσκευασία στο οποίο μας παραθέτετε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα, εφόσον το προϊόν κριθεί ικανό προς επιστροφή.

Αποστέλλετε το δέμα, μέσω ενός εκ των συνεργαζόμενων πρακτορείων ταχυμεταφορών, ήτοιACS Courier, Γενική Ταχυδρομική ή ΕΛΤΑ Courier. Στην περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη μεταφορική της επιλογής σας, θα επιβαρυνθείτε εξ’ ολοκλήρου το κόστος των μεταφορικών το οποίο και θα καταβάλετε στην μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε την στιγμή της αποστολής του δέματος. Όταν φτάσει η επιστροφή του προϊόντος στα γραφεία του ηλεκτρονικού καταστήματος η               SPORT-MANIA αποστέλλει και την απαραίτητη ενημέρωση/επιβεβαίωση με e-mail.

Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν έγκρισης της εταιρείας. Η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές ή φθορές των προϊόντων μετά τη χρήση τους και δεν υποχρεούται σε καμία περίπτωση σε αντικατάσταση αυτών. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα (για παράδειγμα, αφαίρεση των καρτελών ή των ταμπελών, σημάδια εμφανούς χρήσης, τριβή, οσμές, σχίσιμο, εκδορές, παραμόρφωση, γάριασμα κλπ) κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη, i) η εταιρεία οφείλει να επιστρέψει το δέμα πίσω στον καταναλωτή,ii) να του επιστραφεί το ποσό της αγοράς μειωμένο σύμφωνα με την υπολειπόμενη αξία του προϊόντος. Είναι δυνατή και η επικοινωνία για την επίλυση του ζητήματος. Συνεπώς, σας επισημαίνουμε ότι κατ’ αρχήν σε περίπτωση κατά την οποία το προϊόν δεν πληροί τους προαναφερθέντες όρους, θα επιστρέφεται στον αποστολέα του με χρέωση του ιδίου.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη, εκτός από τις περιπτώσεις κατασκευαστικού ελαττώματος και δικής μας αποδεδειγμένης υπαιτιότητας, οπότε επιβαρύνεται η εταιρεία.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε εμπορεύματα εξ’ αιτίας αλλαγής γνώμης,είτε λόγω αλλαγής μεγέθους, χρώματος, είτε για οποιοδήποτε λόγο, όπως για παράδειγμα επειδή δεν μείνατε ευχαριστημένοι από το προϊόν, οι αλλαγές γίνονται εντός 14 εργασίμων ημερών από την ημέρα που παραλάβατε το προϊόν. Για την πραγματοποίηση της επιστροφής απαραίτητο είναι το προϊόν και η συσκευασία του να είναι σε άριστη κατάσταση με τις ειδικές σημάνσεις, πλήρη και χωρίς φθορές, και τα εξαρτήματα του (καρτελάκια, αποκόμματα κλπ) και την απόδειξη (Απόδειξη λιανικής ή ΤΔΑ κλπ) της παραγγελίας, και το απόκομμα πιστωτικής κάρτας (σε περίπτωση που έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα).

Στέλνετε το αίτημά σας γραπτώς ή στη σχετική φόρμα μας στο[email protected]. Επίσης, μπορείτε να υποβάλλετε το αίτημά σας για αλλαγή και τηλεφωνικά στον αριθμό (+30)2331020214 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειάζεστε, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά, στο  (+30)2331020214, με χρέωση σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του εκάστοτε τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να μας αποστείλει το προϊόν με τα  πρακτορεία ταχυμεταφορών ACSCourier, ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, ΕΛΤΑ Courierμε χρέωση της SPORT-MANIA.Η άμεση δαπάνη επιστροφής των προϊόντων με διαφορετικό πρακτορείο ταχυμεταφορών από τα μόλις προαναφερθέντα βαρύνει τον πελάτη, εκτός αν το προϊόν επιστρέφεται λόγω κατασκευαστικού ελαττώματος και δικής μας αποδεδειγμένης υπαιτιότητας.Σε αντίθετη περίπτωση δύναται κατά την επιστροφή του δέματος να χρεωθεί η εταιρεία μας και να γίνει συμψηφισμός των μεταφορικών επιστροφής με το ποσό που θα επιστραφεί στον πελάτη.Η μεταφορά των προϊόντων σας μετά την αλλαγή πραγματοποιείται με τις συνεργαζόμενες εταιρείες ταχυμεταφορών καιη χρέωση βαρύνει τον πελάτη, ανερχόμενη στο ποσό των 5,00 ευρώ. Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε για την αλλαγή των προϊόντων, το αίτημα επιστροφής τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία που μας δηλώνετε το αίτημα επιστροφής των εμπορευμάτων. 

Η παραλαβή των επιστρεφόμενων προϊόντων θα μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από τη διεύθυνση που είχατε δηλώσει εξ’ αρχής για την αποστολή τους και την οποία μας έχετε υποδείξει γραπτώς. 

Τα προϊόντα που θέλετε να επιστρέψετε θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, σε κλειστή συσκευασία και με τους όρους που αναφέρθηκαν. Σε περίπτωση που ανοίξετε τη συσκευασία του προϊόντος θα πρέπει να φροντίσετε να το επιστρέψετε σε άψογη κατάσταση, μαζί με όλα τα μέρη και τα εξαρτήματα του, και συμφωνείτε να φροντίζετε την κατάσταση των επιστρεφόμενων προϊόντων από τη στιγμή που παραδοθούν σε εσάς μέχρι τη στιγμή που θα τα παραδώσετε στη συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία ή σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφοράς (courier). Εάν το προϊόν δεν πληροί τους προαναφερθέντες όρους, θα επιστρέφεται στον αποστολέα.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα δεν επιστραφούν εντός 14 εργασίμων ημερών τότε ηSPORT-MANIA δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάσταση προϊόντος. Για τον έλεγχο της εμπρόθεσμης επιστροφής, διευκρινίζουμε ότι ημερομηνία αποστολής του επιστρεφόμενου προϊόντος  θεωρείται αυτή που αναγράφεται από τον courier στην απόδειξη παραλαβής. Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής για αντικατάσταση δύναται να παραταθεί πέραν των 14 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής για ειδικούς λόγους ή λόγους ανωτέρας βίας που δύνανται να προκύψουν, κατόπιν πάντα σεσυνεννόηση με την εταιρεία.

 

 

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 3ε του ν. 2251/1994, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της παραγγελίας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημακαι ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση από απόσταση, χωρίς να αναφέρει τους λόγους και χωρίς καμία ιδιαίτερη επιβάρυνση. Ο ΠΕΛΑΤΗΣ έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση αγοράς μέσα σε χρονικό διάστημα έως 14 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης αγοράς ή από την παράδοση και μάλιστα όταν είναι πολλά προϊόντα στην ίδια παραγγελία από την παράδοση και του τελευταίου ενώ όταν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης προϊόντων σε τακτά διαστήματα από την παράδοση του πρώτου. Η υπαναχώρηση γίνεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Για να προχωρήσετε σε ακύρωση της παραγγελίας σας και στη δήλωση υπαναχώρησης, μπορείτε είτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: sales@sport-mania.gr, είτε να καλέσετε στα τηλέφωνα της εταιρείας μας στο  (+30)2331020214 (με χρέωση σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του εκάστοτε τηλεπικοινωνιακού παρόχου).

Η SPORT-MANIA είναι υποχρεωμένη να αποστείλει επιβεβαίωση μέσω e-mail της παραλαβής δήλωσης ακύρωσης και υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτήν.

Ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν (αν το είδος έχει ήδη παραδοθεί) ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με τις ειδικές σημάνσεις (καρτελάκια, αποκόμματα κλπ), την απόδειξη (Απόδειξη λιανικής, ΤΔΑ κλπ),  με το σύνολο των εντύπων που το συνοδεύουν και πλήρη τη συσκευασία του και τα εξαρτήματα του σε άριστη κατάσταση, χωρίς καθυστέρηση και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 14 εργασίμων ημερών. Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, η SPORT-MANIA υποχρεούται να αποδώσει το τίμημα που εισέπραξε μέσα σε 14 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή των προϊόντων.

Η επιστροφή των χρημάτων στον πελάτη, θα γίνεται με την κατάθεση από την εταιρεία μας του χρεωθέντος χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξει ο τελευταίος, εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών.

Η επιστροφή του προϊόντος γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον πρώτα ο αγοραστής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η SPORT-MANIA για την αποστολή του σε αυτόν και τα ιδία έξοδα αποστολής που τον βαρύνουν για την επιστροφή του. Σε αντίθετη περίπτωση δύναται κατά την επιστροφή του δέματος να χρεωθεί η εταιρεία μας και να γίνει συμψηφισμός των μεταφορικών επιστροφής με το ποσό που θα επιστραφεί στον πελάτη. 

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή ή σε περίπτωση ολικής καταστροφής της πλήρους συσκευασίας του ή και θέσης σε χρήση των προϊόντων με επακόλουθο το χαρακτηρισμό του προϊόντος ως μεταχειρισμένου το Ηλεκτρονικό κατάστημα της SPORT-MANIA έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται άλλα από τα πωληθέντα, κατά είδος ή ποσότητα ή λείπει η συνομολογημένη εγγράφως με τηSPORT-MANIA ιδιότητα του, ο πελάτης επιστρέφει τα προϊόντα προς έλεγχο και διαπίστωση του λάθους. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην εταιρεία, καθώς και τα έξοδα επαναπροώθησης στον πελάτη, βαρύνουν τη SPORT-MANIA αρκεί να τηρείται ο προτεινόμενος από την εταιρεία τρόπος επιστροφής.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ή ΛΟΓΩ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το είδος φέρει κατασκευαστικό ελάττωμα, εφόσον αυτό βεβαιωθεί από τον εξουσιοδοτημένο κατασκευαστή του ή σε περίπτωση που παραδόθηκαν προϊόντα σε διαφορετικό χρώμα, σχέδιο ή μέγεθος από αυτό της παραγγελίας ισχύουν τα ακόλουθα:

Εν αρχής, θα πρέπει να αποστέλλεται e-mail στην διεύθυνση [email protected]στο οποίο θα αναφέρεται ο αριθμός παραγγελίας, η ημερομηνία και ο αριθμός απόδειξης λιανικής ή ο αριθμός ΤΔΑ, είτε να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το (+30)2331020214 Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00.

Η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν τα/ο προϊόν/τα (καρτελάκια, Απόδειξη Λιανικής, Τ.Δ.Α. ,κ.ο.κ) και πλήρη τη συσκευασία και τα εξαρτήματα του. Αν πρόκειται για ελάττωμα που διαπιστώθηκε αποδεδειγμένα αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει ή επίσης αν η συσκευασία του προϊόντος παραλήφθηκε από τους διανομείς κατά την παράδοση του είδους δεν απαιτείται η συσκευασία του προϊόντος. Μετά την επιστροφή των προϊόντων γίνεται έλεγχος του ελαττώματος που αναφέρεται από τον πελάτη και στη συνέχεια επικοινωνία μαζί του για ενημέρωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου. Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται επισκευή, ή αντικατάσταση του προϊόντος, άλλως ακύρωση της συναλλαγής σε περίπτωση όπου δεν είναι δυνατή η επισκευή του προϊόντος σε εύλογο χρόνο και δεν μπορεί να βρεθεί από την SPORT-MANIA άλλο προϊόν αντίστοιχων ή καλύτερων χαρακτηριστικών ή αντίστοιχης αξίας για την αντικατάσταση.

Η επιστροφή των προϊόντων που βαρύνει καταρχήν την εταιρεία, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω των συνεργαζόμενων εταιρειών ταχυμεταφορών. Στις περιπτώσεις επιστροφής μέσω άλλης courier, o πελάτης βαρύνεται με τα έξοδα της αποστολής προς τη SPORT-MANIA. Η εταιρεία βαρύνεται με τα έξοδα αποστολής του τυχόν αντικατασταθέντος ή επισκευασμένου προϊόντος για μια μόνο φορά.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η επιστροφή των προϊόντων, τα οποία θεωρούνται ελαττωματικά κατά την παράδοση, θα γίνεται αποδεκτή εντός 10 εργασίμων ημερών από την παράδοση αυτών στον πελάτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει το προϊόν να μην είναι κατεστραμμένο και να έχει όλα τα πρωτότυπα έγγραφα και εξαρτήματα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (καρτελάκια, Απόδειξη Λιανικής, ΤΔΑ κ.ο.κ). Στις περιπτώσεις αυτές ισχύουν τα ακόλουθα:

Το προϊόν παραλαμβάνεται και ελέγχεται για τη διαπίστωση του αναφερόμενου από τον ΠΕΛΑΤΗ ελαττώματος.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί αυτά από τη SPORT-MANIA, θα γίνεται αντικατάσταση του είδους με όμοιο καινούριο, ή σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας με άλλο καινούργιο προϊόν αντίστοιχης ποιότητας και τιμής, άλλως σε περίπτωση που ο πελάτης δεν επιθυμεί αντικατάσταση, θα πραγματοποιείται επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς στον πελάτη. Η επιστροφή των χρημάτων θα γίνεται με την κατάθεση του αντίστοιχου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξει ο πελάτης, εντός 14 εργασίμων ημερών από την ολοκλήρωση του ελέγχου και μετά την ενημέρωση του πελάτη.

Τα έξοδα αποστολής τόσο για την επιστροφή των προϊόντων στηSPORT-MANIA, όσο και για την επαναπροώθηση στον ΠΕΛΑΤΗ του αντικατεστημένου προϊόντος, βαρύνουν τη SPORT-MANIA με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιούνται μέσω των συνεργαζόμενων με εμάς εταιρειών ταχυμεταφορών, εκτός αν ο πελάτης επιθυμεί αποστολή με άλλη μεταφορική εταιρεία.

Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι του πελάτη.

 

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει όσον αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α)  την προμήθεια αγαθών η τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις της χρηματαγοράς στις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν και οι οποίες ενδέχεται να συμβούν εντός της προθεσμίας υπαναχώρησης,

β) την προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχετε θέσει εσείς ως καταναλωτής ή σαφώς εξατομικευμένων (π.χ. είδη που έχουν τυπωθεί κλπ),

γ) την προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία,

δ) για τα εσώρουχα, τα μαγιό και τις κάλτσες δεν υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης και επιστροφής.

ε) τα είδη που βρίσκονται σε προσφορά.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:

Να πραγματοποιήσετε αλλαγή με ίδιο ή άλλο προϊόν μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Κάντε την αλλαγή σας στο e-shop εφόσον έχετε κάνει την αρχική σας αγορά από εκεί. Επιστρέψτε το προϊόν με τον τρόπο συσκευασίας που σας υποδείχθηκε προς αποφυγή φθοράς κατά την μεταφορά του, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της ACS Courier ή της Γενικής Ταχυδρομικής ή μέσω των ΕΛΤΑ Courier. Το δέμα σας μέσα θα πρέπει να περιέχει α) το προϊόν σε πλήρη συσκευασία και εξαρτήματα του το οποίο επιστρέφετε β) την απόδειξη σας (Απόδειξη Λιανικής, ΤΔΑ).

Για την δέσμευση/κράτηση του προϊόντος με το οποίο επιθυμείτε την αλλαγή θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καινούρια παραγγελία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μιας κανονικής παραγγελίας, απλώς για να γίνει αφαίρεση του ποσού/υπολοίπου που προκύπτει από τα επιστρεφόμενα είδη, θα πρέπει να ενημερωθούμε σχετικά με emailή τηλεφωνικά. Να σας ενημερώσουμε πως, το τελικό ποσό με την πίστωση δεν θα σας φανεί αυτόματα την ώρα που εκτελείτε την παραγγελία σας, θα αφαιρεθεί λογιστικά από πλευράς μας αφού γίνει η επεξεργασία της επιστροφής σας.

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Συμφωνείτε να δώσετε στη SPORT-MANIA όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεύθυνση παραλαβής των εμπορευμάτων, για παράδειγμα όροφος, δυσκολίες πρόσβασης του μεταφορέα/courier, ύπαρξη ασανσέρ, κτλ., προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία παραλαβής από το χώρο που θα μας υποδείξετε. Αν δεν δύναστε να είστε ο ίδιος παρών κατά την παραλαβή των εμπορευμάτων από το χώρο, μπορείτε να ορίσετε ένα εκπρόσωπο που θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία εκ μέρους σας. Ο εκπρόσωπος αυτός θα πρέπει να είναι ενήλικος και ικανός να επιβλέψει την παραλαβή των προϊόντων σας αντί για εσάς. 

 

Εκτός των δικαιωμάτων που παρέχονται με την πολιτική επιστροφών, αναγνωρίζονται σε κάθε περίπτωση όλα τα δικαιώματα που ισχύουν για τους καταναλωτές από τις υπάρχουσες διατάξεις και τους νόμους σχετικά με τη σύμβαση πώλησης, καθώς και οποιοδήποτε δικαίωμα προκύπτει σε σχέση με τους όρους εγγύησης των προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες η εταιρεία και ειδικοί συνεργάτες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου στο(+30)2331020214 , είτε μέσω e-mail στο sales@sport-mania.gr.